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Tuesday, October 1, 2013

Pink Ribbon Mason Jar Cupcakes

Since today is the first day of October, I would like to remind people it's breast cancer awareness month by sharing this fun recipe on this post and that I recently used for the Breast Cancer Awareness fundraiser event run by the local girls softball league, where my daughter plays.

Mason Jar Vanilla Lemon Cupcakes with Vanilla Buttercream Frosting

Ingredients
for the cake recipe to make 36 8oz jars make this recipe 3X  and bake 3 not too high cakes. I used disposable cake pan from work they were bigger than any cake pans I have in my house which allowed me to bake a bigger but thinner cake the size was 17x13 perfect for what I need it!
2-1/2 cups all-purpose flour
2 cups sugar
1 cup milk
3/4 cup vegetable oil
4 eggs
2-1/4 teaspoons baking powder
1 teaspoon vanilla
Zests of a half lemon
For pink effect I added 1/4 teaspoons of pink food coloring

How to make it
Preheat oven to 350° F. Pan spray the bottom and the sides of the pan .In a large mixing bowl, with an electric mixer, beat sugar and eggs together until slightly thickened, about 1 minute. Add flour, milk, oil, baking powder,  zests and vanilla and beat for another minute, just until the batter is smooth and creamy. Don't overbeat. Pour batter into the prepared baking pan.Bake in preheated oven for 20 minutes check with a toothpick in the center to see if it's done.
Vanilla Buttercream Frosting
Ingredients  ( I made this recipe 2x for the 3 dozen cupcakes)     
1 cup unsalted butter (2 sticks)softened (but not melted!)
4 cups confectioners(powdered)
sugar
¼ teaspoon table salt
1 tablespoon vanilla extract
4 tablespoons milk or heavy  cream          
Instructions
Beat butter for a few minutes with a mixer with the paddle attachment on medium speed. Add 4 cups of powdered sugar, and the rest of the ingredients and turn your mixer on the lowest speed (so the sugar doesn’t blow everywhere) until the sugar has been incorporated with the butter. Increase the speed and mix until you have a smooth consistency

Once the cakes are cooled I cut them up with a small ring filling the  8 oz mason jars with one layer of pink colored cake, frosting, white cake, frosting, pink cake and finishing with frosting and decorating with sprinkles of your choice. Close the jar with the lids tie a ribbon with a spoon attached and a sticker of your choice.
It's a great cute idea to present the cupcakes! Can be used for birthday, baby showers and even on a wedding as a favor.
Enjoy!

             
Receita em Portugues

ingredientes
para a receita do bolo para fazer 36 frascos de 8 fazer esta receita de 3X e assar 3 não muito altos bolos. Eu usei descartável bandeja de bolo do trabalho que eles eram maiores do que qualquer bandejas de bolo que eu tenho na minha casa, o que me permitiu fazer um bolo maior, mas mais fino do tamanho 17x13inches era perfeito para o que eu preciso !
2-1/2 xícaras de farinha de trigo
2 xícaras de açúcar
1 xícara de leite
Óleo vegetal 3/4 xícara
4 ovos
2-1/4 colheres de chá de fermento em pó
1 colher de chá de baunilha
Raspas de meio limão
Para efeito de-rosa que eu adicionei 1/4 colheres de chá de corante rosa

Como fazê-lo
Pré-aqueça o forno a 177° C. Untar o fundo e as laterais da bandeja . Em uma tigela grande , com uma batedeira, bata o açúcar e os ovos juntos até engrossar , cerca de 1 minuto. Adicione a farinha , o leite , o óleo , o fermento em pó , as raspas de limao e a baunilha e bata por mais um minuto , apenas até que a massa esteja lisa e cremosa . Não bata demais . Despeje a massa na bandeje asse em forno pré-aquecido por 20 minutos verifique com um palito no centro para ver se ele é feito.
Vanilla Buttercream Frosting
Ingredientes ( eu fiz essa 2x receita para o 3 dúzias biscoitos )
1 xícara de manteiga sem sal ( 2 varas ) amolecido (mas não derretida !)
4 xícaras de confeiteiro ( em pó )
açúcar
¼ colher de chá de sal de mesa
1 colher de sopa de extrato de baunilha
4 colheres de sopa de leite ou creme de leite
instruções
Bata a manteiga por alguns minutos na batedeira com  em velocidade média . Adicione 4 xícaras de açúcar de confeiteiro , e o resto dos ingredientes e ligue a batedeira na velocidade mais baixa (para o açúcar não voar em todos os lugares ) até que o açúcar fique incorporada com a manteiga . Aumente a velocidade e misture até obter uma consistência lisa

Uma vez que os bolos são resfriados eu cortá-los com um pequeno anel monte o bolo nos  frascos de  com uma camada de bolo cor -de-rosa , frosting, bolo branco, frosting, bolo rosa e acabamento com o frosting e decorar conforme de sua escolha. Feche o frasco com as tampas amarrar uma fita com uma colher e um adesivo anexado à sua escolha.
É uma ótima idéia  para apresentar os cupcakes ! Pode ser usado para emaniversário, chás de bebê e até mesmo em um casamento como um bride.

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