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Thursday, September 26, 2013

Sweet Time for Sweet Potatoes


Baked Sweet Potatoes with Maple Chili Butter and Fried Sage
Move over summer and make way for fall — and sweet potatoes, now are in season. Gaining in popularity, the sweet potato is an excellent side dish loaded with vitamin A, vitamin C, potassium, beta-carotene and dietary fiber. In fact, the sweet potato often has been called the “superfood” for its superior, nutritional qualities. One cup or one medium-sized sweet potato, baked in its skin, is about 105 calories and contains no calories from fat.
This side dish goes perfect with the pork loin in the previous post or with  roast chicken as well and it's super easy!!!
 Ingredients
4 Large Sweet Potatoes
1 teaspoon of kosher salt 
1 teaspoon of black pepper
1/2 teaspoon of cumin
12 sage leaves
1/2 cup of vegetable oil
aluminum foil
for the butter
1/2 cup of unsalted butter, softened
1/4 cup maple syrup
1/2 teaspoon of chili flakes
one pinch of salt
Toss the sweet potatoes in olive oil and rub them with salt, pepper and cumin then wrapped them in aluminum foil placed them in a roasting pan and bake them in the oven preheated at 400°F for 35-40 minutes. Meanwhile you can whip your butter in a bowl with the maple syrup, chili flakes and a pinch of salt you can use a whisk and do it by hand or with a mixer. After it's done I like to form the butter into logs using plastics wrap and chill them for a little bit. While you are still waiting for the potatoes to be done you can use that time also to fry your sage. Using a small pot heat up the vegetable oil to a temperature of 350°F fry the sage leaves a little bit of time for a couple minutes until they get crispy, them placed them on paper towel to dry off the extra grease.
Once the potatoes are soft all the way through take them out of the oven cut them open lengthwise place a dollop of the butter in it and garnish each potatoes with 3 sage leaves and then they are ready to be served. Like I said before it goes really well with the pork loin and for a second side dish just some simple spinach or swiss chards sauteed with onions and garlic.
Enjoy
Pri =)


Batata doce com Manteiga deMaple Syrup e Pimenta Calabresa e Folhas de  Salvia Frita 
Passar o verão e abrir-se o caminho para o outono  - e batata doce, esta agora na temporada. Ganhando popularidade , a batata-doce é um excelente prato carregado com vitamina A, vitamina C, fibra de potássio, beta -caroteno e dietética. Na verdade, a batata-doce tem sido muitas vezes chamado de " superalimento" , por suas qualidades nutricionais superiores. Um copo ou uma batata doce de tamanho médio, cozido em sua pele, é de cerca de 105 calorias e não contém calorias provenientes de gordura .
Este prato vai perfeito com o lombo de porco no post anterior ou com frango assado tambem e é super fácil !
 ingredientes
4 batatas grandes doces
1 colher de chá de sal kosher
1 colher de chá de pimenta do reino
1/2 colher de chá de cominho
12 folhas de sálvia
1/2 xícara de óleo vegetal
folha de alumínio

para a manteiga
1/2 xícara de manteiga sem sal, amolecida
1/4 de xícara de maple syrup
1/2 colher de chá pimenta calabresa
uma pitada de sal
Misture as batatas com azeite e esfregue-as com sal, pimenta e cominho , em seguida, enrolar em papel alumínio colocar em uma assadeira e asse no forno pré-aquecido a 205 ° C por 35-40 minutos . Enquanto isso, você pode chicotear seu manteiga em uma tigela com o xarope de bordo , flocos de pimenta e uma pitada de sal que você pode usar uma batedeitra ou misturara mão . Depois de pronto eu gosto de formar a manteiga em cilindros utilizando plástico e colocar na geladeira por alguns minutos para endurecer. Enquanto você ainda está esperando as batatas para ser feito, você pode usar esse tempo também para fritar as folhas de salvia . Usando uma panela pequena aqueça o óleo vegetal a uma temperatura de 175 ° F fritar as folhas deixa por alguns minutos até que fiquem crocantes , e depois colocar em papel toalha para secar o excesso de gordura
Uma vez que as batatas estejam macias por um todo esta na hora de tirá-las do forno, corte-as abrindo as batatas na parte mais longa,coloque uma colherada de manteiga na batata e enfeite cada batata com 3 folhas de sálvia e então estão prontas para serem servidas. Como eu disse antes que isso vai muito bem com o lombo de porco e um simples espinafre ou acelga refogados com cebola e alho completa o prato
Bom apetite

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