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Wednesday, September 25, 2013

Fall Dinner Ideas - Brined Pork Loin

Preparing your pork loin

Brining is one of the most powerful tools you have to make lean meats moister and add flavor to your cooking.
You basically will emerge the loin for about 24 hrs  in water with salt, sugar some spices and herbs. 

Ingredients:

  • 8 cups of water
  • 6 tablespoons kosher salt
  • 4 tablespoons sugar
  • 1/4 cup of peppercorns
  • 3 garlic cloves
  • a quart of an onion
  • couple of sprigs of parsley and thyme
  • 4 -5 sage leaves 
Boil 2 cups of water. Add salt and sugar and stir until dissolved. Add remaining 6 cups of cold water and stir in remaining ingredients. Makes enough brine for about 5 pounds of meat. Brine for at least 24 hours, however you can leave it for several days it you wish.
After 24 hrs remove the meat from the brine let it drain for a few minutes over an rack. I like to tie the pork loin with butcher twine to have a more cook on the loin
Add an herb crust on the pork loin in this one I rubbed the loin in some herb the Provence but that is optional.
Sear the pork all around in a hot pan with a little bit of olive oil,the goal is to get a nice color on the outside of the pork transfer into a roasting pan and place it in oven preheated at 350F  roast for about 30 min or until the internal temperature reaches 140F -145 F pull it out of the oven and let it rest for 5-8 min. Resting the meat like this gives the juices a chance to be reabsorbed into the roast instead of bleeding out if sliced before time. Doing that you pork loin loin will be delicious and  juicy. Note that the meat with have a slight rose color once sliced.
Enjoy
until next post...
Abaixo das fotos esta a tradução para Portugues

A salmoura é uma das ferramentas mais poderosas que você tem para deixar as carnes sucolentas adicionar sabor a sua cozinha.
Você basicamente irá emergir o lombo por cerca de 24 horas em água com sal, açúcar algumas especiarias e ervas.

Ingredientes:

8 copos de água
6 colheres de sopa de sal kosher
4 colheres de sopa de açúcar
1/4 xícara de pimenta
3 dentes de alho
um litro de uma cebola
alguns ramos de salsa e tomilho
4 a 5 folhas de sálvia
Ferva 2 xícaras de água. Adicione o sal eo açúcar e mexa até dissolver. Adicionar restantes 6 xícaras de água fria e misture os ingredientes restantes. Faz salmoura suficiente para cerca de 5 quilos de carne. Salmoura por pelo menos 24 horas, mas você pode deixá-lo por vários dias que você deseja.
Após 24 horas retire a carne da salmoura deixe escorrer por alguns minutos em um rack. Eu gosto de amarrar o lombo de porco com barbante de açougueiro para ter ter o lombo assado mais por igual
Depois eu esfreguei o lombo em algumas ervas da Provença, mas isso é opcional.
Doura carne de porco por todo em uma panela quente com um pouco de azeite de oliva, o objetivo é obter uma boa cor do lado de fora. Tranferir porco em uma assadeira e coloque-o no forno pré-aquecido a 350F(180 Celsius) assado por cerca de 30 min ou até a temperatura interna atinge 140F -145F (60-65 Celsius) retirá-lo do forno e deixe descansar por 5-8 min. Descansando a carne como esta dá os sucos a chance de ser reabsorvido pelo assado em vez de sangrar, se cortado antes do tempo. Fazendo isso você lombo de porco lombo será delicioso e suculento. Note-se que a carne de ter uma ligeira cor de rosa, uma vez cortada.
Enjoy-Bom Apetite e
até o próximo post ...

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